5 sider for gratis stock-bilder

Det finnes flere gode grunner til å gå for gratis stockbilder når du skal jobbe med design, eller oppdatere bloggen. Den første er vel at.. vel, det er gratis.

En annen god grunn er de ‘glætte’ (med mangel på et bedre uttrykk) bildene du finner på de betalte sidene. Jeg er så lei av de overlykkelige folkene på disse bildene, som alle ser ut til å ha tatt en pille for mye. På disse sidene finner du gode bilder i skikkelig høy oppløsning:

Unsplash

En side laget for at fotografer kan bidra ved å dele bildene sine. Alle bildene er lisensiert under Creative Commons.

unsplash

Pexels

Hos Pexels finner du både bilder og video som er tilgjengelig under CCO-lisens. Pexels legger til 100 bilder om dagen, og har gode filtere for å finne det du trenger.

pexels

Stock snap

En stor bildebase under CCO-lisens. Her blir det lagt til bilder daglig, og bildene er linket tilbake til fotografenes egen profil.

stocksnap

Visual hunt

Visual hunt jakter på bilder fra forskjellige kilder på nettet og samler dem på ett sted. De fleste bildene er gratis å bruke, men ikke alle. Så være nøye med å sjekke lisensen før du laster ned.

visualhunt

Stock up

Dette er også en søkemotor for stock-bilder, som henter inn og lenker til bilder fra andre kjente stock-sider. Vær nøye med å lese lisens-reglene her også.

stockup