Tips til Brush-verktøyet i Photoshop

De fleste som har jobbet mer enn ti minutter i Photoshop kjenner til Brush-verktøyet. Som en hobby-illustratør som er veldig glad i digital illustrasjon bruker jeg det ekstremt mye. Dette er et kjapt tips for deg som kjenner deg litt igjen, enten du tegner, manipulerer bilder eller driver med bildebehandling.

Jeg ser at veldig mange med god kjennskap til PS jobber på den måten at de høyreklikker for å endre størrelse eller hardhet på brushen. Om du kun gjør kjappe justeringer er dette helt greit, men sitter man, som meg, timesvis i dette koseprogrammet så hør etter!

hurtigtaster

  • MAC: Ctlr + Alt (også kalt option-key)
  • PC: Alt + høyre musetast

Ved å holde nede Ctlr + Alt (Mac), eller Alt + høyre musetast (PC) kan du trekke musen opp eller til siden for å endre størrelse eller hardhet. På denne måten får du en bedre arbeidsflyt og du kan jobbe raskere med prosjektene dine.

Pass på at du holder deg innenfor arbeidsfeltet ditt – altså ikke ute i det grå feltet rundt bildet ditt. Prøver du det samme trikset her får du mulighet til å endre fargen på dette arbeidsfeltet – som jo er et annet lite tips! Se der fikk du to tips samtidig da gitt. Heldig  er du.

Har lagt ved en video som viser hvordan dette fungerer i praksis:

 

Trenger du en såkalt cheat sheet med viktige hurtigtaster til Photoshop? Da kan du laste ned en jeg har laget her!