Hei, jeg heter Frode

Jeg er en Oslo-basert designer som jobber for design- og kommunikasjonsbyrået Fete typer. Her får jeg drive med alt det jeg synes er gøy, som konsept- og idéutvikling, animasjonsfilm, trykk, illustrasjoner og utviklingen av mange spennende profiler.

Etter mange år i trykk-bransjen har jeg de siste årene jobbet mer med digitale flater.

Ved siden av jobben som designer er jeg opptatt av digital illustrasjon. Jeg har mange års erfaring som illustratør og får også tatt dette i bruk i ulike prosjekter i jobbsammenheng.

Jeg snakker flytende Photoshop, Illustrator, Indesign, Premiere, After Effects, Sketch, Blender og et par andre programmer, samt at jeg kan kode HTML og CSS.

Lurer du på noe, eller trenger hjelp til et designoppdrag, så ta kontakt!

Digital erfaring

PHOTOSHOP

15 års erfaring med alt fra illustrasjon til bildemanipulasjon og bildebehandling. Jeg kjenner programmet utrolig godt og oppdaterer meg hele tiden på nye funksjoner som kommer.

INDESIGN

Jobbet med Indesign i Aller Media i over syv år, og bruker programmet ofte til produksjon av ulike typer trykkmateriell som magasiner, brosjyrer, plakater o.l.

PREMIERE

Premiere bruker jeg sammen med After Effects på større filmprosjekter. Jeg er glad i å både filme og reise, og bruker Premiere til å sette sammen minnene fra reisene mine.

HTML / CSS

Selv om jeg ikke jobber med utvikling har jeg god kjennskap til HTML5 og CSS og kan kode i begge disse språkene. Dette bidrar til å forstå muligheter og begrensninger ved webdesign.

ILLUSTRATOR

15 års erfaring med vektor-illustrasjon. Jeg bruker dette programmet daglig sammen med Photoshop, InDesign, XD og After Effects.

AFTER EFFECTS

Jeg har produsert over 40 filmer for Fete typer og har produsert en rekke intro/outro-animasjoner for ulike kunder. Har ca. 4 års erfaring med dette programmet.

ADOBE XD

De siste to årene har jeg jobbet mer og mer i Adobe XD. Jeg har nå jobbet på flere nettprosjekter og gått fra Figma og Sketch til å kun bruke XD til UX og webdesign.

BLENDER

De siste tre årene har jeg jobbet mye for å sette meg inn i 3D-modelering, teksturering, lyssetting og 3D-animasjon. Dette er et “work in progress”, men har det veldig gøy!

+ Adobe Audition, Premiere Rush, Atom, Cinema 4D, MS Office

Kunder og samarbeidspartnere