3D-modell Torggata

Endelig har jeg kommet litt i gang med Blender! Det har tatt litt tid å sette seg inn i alt fra modellering, teksturering og lyssetting, men etter hvert begynner jeg å få litt kontroll på dette programmet.

Så det er på tide å legge ut noen av jobbene jeg har gjort underveis i denne læringsprosessen, og jeg begynner med min lekne modell av Fete typers kontor i Torggata. Ja, det er ganske så løst inspirert av bygget vårt, men her var målet å bli bedre på modellering, samt å lære meg å tegne mine egne teksturer i Photoshop.

Underveis i denne prosessen lærte jeg at det er ganske tidkrevende å tegne teksturer på en detaljert 3D-modell. Men repetisjon gjør jo at man får det litt i fingrene også. Her er altså alle flater av modellen “brettet ut”, slik at jeg kunne eksportere bilder over i Photoshop. Derfra malte jeg detaljer på alle flater med en hel gjeng med brushes, før jeg lagret nye bilder som jeg kunne hente inn i Blender og legge over 3D-modellen.

Jeg føler meg fortsatt ikke helt ferdig med denne jobben, så kanskje legger jeg inn noen flere detaljer etterhvert og legger ut en oppdatert versjon. Eller kanskje må jeg begynne på et helt nytt et! Det er jo så gøy med 3D-modellering!

Se modellen i 3D

Ønsker du å panorerer rundt bygget kan du trykke her og se modellen på sketchfab.com.