ungvekst studie brosjyre og illustrasjoner

UngVekst Illustrasjoner og brosjyre

UngVekst-studien er et samarbeidsprosjekt mellom Folkehelseinstituttet og skolehelsetjenesten. For å få et bilde av ungdommers vekst, vil de måle høyde og vekt på cirka 3500 ungdommer fra tilfeldig utvalgte skoler i Norge.

Gjennom Fete typer+Savant fikk jeg jobben med å utarbeide en brosjyre som skulle deles ut til elevene.

Alle former, farger og størrelser

Fordi vekt og høyde kan være et vanskelig tema blant mange unge, ble løsningen og utarbeide illustrasjoner basert på frukt. Frukter kommer i forskjellige former og størrelser og gjør seg godt som karakterer i en brosjyre til denne målgruppen. Samtidig vil utvalgte skoler få utdelt frukt som en del av studiet, noe som ga disse illustrasjonene en ekstra dimensjon.

UngVekst skisser

Veien til mål

På skissestadiet startet jeg å illustrere ungdommer til coveret, men vi ble raskt enige med kunden om at vi skulle gå for litt mer abstrakte figurer. Midtveis i prosessen hadde jeg også startet på en illustrasjon av en person som gikk å bar på mye av de ungdom er opptatt av. Dette stemte ikke helt over ens med budskapet, og det var da vi endte på idéen om frukt-figurene.

UngVekst illustrasjon

Frukt karakterer

Løsningen ble altså disse frukt-figurene som skal gjenspeile ungdom med forskjellige former, farger og størrelser. Selv var jeg litt fornøyd med sitron-ungdommen som er sur og har stilt seg i bakgrunnen!

Ung Vekst brosjyre design

Trenger du hjelp med en illustrasjon så ta gjerne kontakt! Det kan jo være hyggelig til bruk på en invitasjon eller et kort du har lyst til å gi bort til noen.