4 spennende webtrender for 2016

2015 var året hvor responsiv design virkelig tok fart – mye grunnet en stadig tilstrømning av mobile brukere. Men Googles nylige mobil-vennlige oppdatering skal også ha en del av skylden. Og ikke bare skal Google belønne de som går over til responsiv design. I 2016 vil de straffe nettsider som har egen mobil-versjon med dårligere plassering i søkelistene.

Er din nettside mobilvennlig? Skriv inn nettadressen din her, og se hva Google har å si om saken!

Her er noen av trendene som trolig vil ta fart i 2016:

 1. Animasjon

  Example of animation

  Det har vært stor økning blant nettsteder som tar i bruk animasjon, i mindre eller større grad, for å bidra til en bedre historiefortelling til sine brukere. Derfor vil vi trolig se mer av lasteanimasjoner, hover-animasjoner, video-/animasjons-bakgrunner eller slideshows i tiden som kommer.

 2. Mikro-interaksjoner Explenation of microinteractions

  Dette er interaksjoner vi gjør for å få utført en enkelt handling på siden. Når vi øker volumet på en musikkspiller, endrer statusmelding til ‘opptatt’ eller trykker ‘liker’ på et bilde eller en post, så utfører vi en mikro-interaksjon. De er over alt, i de digitale dingsene vi bærer med oss, i appene vi bruker til daglig og til og med i hjemmene våre. På nett bruker vi disse til å:
  – Hjelpe oss å manipulere noe ( f.eks. kutte et bilde vi skal bruke som profilbilde)
  – Kommunisere en tilbakemelding eller status for en handling
  – Vise resultatet av en handling vi har foretatt

 3. Flat design

  Example of flat design

  Denne trenden startet allerede i 2013, da Apple gjorde store endringer på sitt OS. Etter dette har det også blitt en webtrend og vi ser mer av flate, ensfargede bakgrunner og mindre graderinger eller elementer som skal gi inntrykk av 3-dimensjonale flater og dybde. Flat design består ofte av et utvalg sterke farger, lange flate skygger og simpel typografi. Med flat design ser vi også at den gode gamle JPEGen og GIFen byttes ut med SVG-filer fra vektoriserte illustrasjoner laget i, blant annet, Adobe Illustrator.

 4. Material design

  Examples of material design
  I 2015 utviklet Google en design-guide til bruk på web og i applikasjoner. Stilen ble raskt populær på grunn av den realistiske skyggebruken og det stilrene dybdekonseptet. Poenget med Material Design var å skape et digitalt designuttrykk, og en UX/UI-opplevelse som kunne brukes på tvers av digitale flater. Mange av de mest populære appene du bruker i dag har allerede tatt i bruk designkonseptet, og enda fler vil vi se i løpet av det neste året!